opc_loader

Bij BKS sport en bedrijfskleding heeft u recht op een zichttermijn van 14 dagen na de in ontvangstneming van uw zending. Deze zichttermijn wordt ook wel bedenktijd genoemd en is in de Wet Kopen op Afstand geregeld in het herroepingsrecht. Er bestaat nogal eens verwarring over wat er wel en wat er niet mag gedurende deze zichttermijn. Hieronder staat daarom één en ander duidelijk beschreven.
 

Tijdens de bedenktijd heeft u als consument het recht om de zaak te beoordelen en te proberen zoals u dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Dat betekent in het algemeen dat hij het geleverde product ook zal mogen uitpakken en zo nodig mag inschakelen en op zijn werking mag testen zoals u dat in de winkel ook zou mogen. Zolang u als klant echter nog niet besloten heeft het product te houden, mag u het product weliswaar op zijn werking testen, maar echter NIET gebruiken. 
 

Voorbeelden

Een kledingstuk mag men passen, maar niet gaan dragen. Een wasmachine mag men bekijken, etc maar men mag er geen wasjes mee draaien. Een paar schoenen mag men passen, maar men mag er geen wandeltochten mee houden. 
 

Daarnaast kunnen een aantal producten wegens hygiënische redenen niet worden geretourneerd wanneer de verpakking is geopend. Dit zijn voornamelijk artikelen die geschikt zijn voor persoonlijk gebruik, zoals bijvoorbeeld eeltverwijderaars.
 

Verbruiksartikelen, zoals bijvoorbeeld cosmetica en/of voedingsmiddelen of -supplementen, mogen eveneens uitsluitend ongeopend worden geretourneerd.  Alle artikelen mogen uitsluitend ongebruikt worden geretourneerd.
 

Wanneer het voor u niet duidelijk is of u een specifiek product mag retourneren, dan kunt u dit uiteraard vooraf vragen.