opc_loader

Werkschoenen


Voeten zorgen dagelijks voor onze voortbeweging en zijn extra kwetsbaar bij het uitvoeren van gevaarlijke werkzaamheden. Voorkomende gevaren zijn o.a.: in een scherp voorwerp stappen of een vallend voorwerp op de voet krijgen. Om veiliger te werken is been- en voetbescherming van belang. Voor optimale been- en voetbescherming is het dragen van werkschoenen aan te raden.

De juiste been- en voetbescherming is afhankelijk van de werksituatie en de daarbij horende gevaren. BKS bedrijfskleding biedt een uitgebreid assortiment in werkschoenen en werklaarzen voor allerlei werkomstandigheden met diverse normeringen, zoals SB, S1, S1P, S2, S3, S4 en S5

Werkschoenen

Bent u op zoek naar werkschoenen die veilig zijn en beschermen? Dan bent u op het juiste adres bij BKS Sport en Bedrijfskleding. In ons assortiment bieden we verschillende soorten werkschoenen die gelabeld zijn met normeringen die aangeven voor welke werkomstandigheden de werkschoenen zijn geschikt. Voeten zorgen dagelijks voor beweging en dat we ons goed kunnen verplaatsen op de werkvloer. Voeten zijn kwetsbaar met name met gevaarlijke werkzaamheden. De werkschoenen kunnen voorkomen dat u in onder andere een scherp voorwerp stap of een zwaar vallend voorwerp hard terecht op uw voet komt. Om veilig te werk te gaan en geen schade aan uw voeten en/of benen te krijgen is het van belang dat u deze goed beschermt met de juiste been- en voetbescherming. De juiste been- en voetbescherming is afhankelijk van de werksituatie waar u in verkeert en welke bijbehorende gevaren daarbij passen. We bieden u verschillende soorten werkschoenen van hoge werkschoenen, lage werkschoenen, schoen klompen en laarzen. De schoenen hebben allemaal een verschillende normering die aanduidt wat voor veiligheid de schoen biedt.

De normeringen

S1 werkschoenen hebben dus minimaal een veiligheidsneus, maar zijn ook antistatisch en nemen energie op in de hak. Werkschoenen die voldoen aan de s1 classificatie zijn geschikt voor werk in droge omstandigheden. S1P werkschoenen hebben net als de S1 schoenen een veiligheidsneus, maar ook een veiligheidszool. De schoenen zijn dus geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond liggen. S2 werkschoenen zijn hetzelfde als S1 werkschoenen, maar hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze veiligheidsschoenen zijn dus geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden, zoals buiten. S3 werkschoenen zijn een combinatie van S1P en S2 schoenen. Deze waterbestendige werkschoenen met veiligheidsneus, en –zool worden het meest gebruikt en besteld en dat komt, omdat ze voor vele werkomstandigheden geschikt zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken als u uw voet stoot of in iets scherps stapt want uw voeten worden beschermd. Meest verkochte model werkschoen.

De normen S4 & S5 hebben betrekking op werklaarzen en veiligheidslaarzen S4 Klasse zijn Werklaarzen/Veiligheidslaarzen met composiet of stalen veiligheidsneus. Deze laarzen zijn gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen en zijn daardoor waterdicht. S5 Klasse zijn hetzelfde als S4 klasse, maar hebben ook nog een tussenzool en een antislip profiel. Deze werklaars of veiligheidslaars zijn dus het meest veilig (binnen de categorie laarzen).