opc_loader

Veiligheidsbrillen

Onze ogen zijn kostbare, maar tegelijkertijd ook erg kwetsbare zintuigen. Zo vinden jaarlijks ongevallen plaats met permanente schade aan het gezichtsvermogen als gevolg. Het is dus belangrijk om een veiligheidsbril te dragen tijdens werkzaamheden waarbij oogschade opgelopen kan worden.

Filters
€ 1
€ 35
Merken
Kleur
Maat
Artikel 1 tot 12 (van de 12 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 12 (van de 12 artikelen). Resultaat:1

Veiligheidsbrillen: bescherm uw ogen op de werkplek

Afbeelding van Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen zijn een essentieel onderdeel van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) die werknemers moeten dragen om zichzelf te beschermen tegen oogverwondingen.

Oogverwondingen zijn een veelvoorkomend type ongeluk op de werkplek. Ze kunnen worden veroorzaakt door een breed scala aan factoren, waaronder:

 • Vloeistoffen: Vloeistoffen zoals zuren, basen en chemicaliën kunnen ernstige oogirritatie en verwondingen veroorzaken.
 • Vaste voorwerpen: Vaste voorwerpen zoals stof, vuil en metalen spanners kunnen oogletsel veroorzaken, waaronder corneale laceraties, oogletsel en zelfs blindheid.
 • Chemische straling: Chemische straling zoals ultraviolette (UV) straling van de zon of lasapparatuur kan oogbeschadiging veroorzaken, waaronder cataracten, staar en maculadegeneratie.

Veiligheidsbrillen kunnen helpen om deze soorten oogverwondingen te voorkomen door de ogen te beschermen tegen schadelijke stoffen, voorwerpen en straling.

Er zijn verschillende soorten veiligheidsbrillen beschikbaar, waaronder:

 • Universele veiligheidsbrillen: Deze brillen zijn geschikt voor algemeen gebruik in een breed scala aan werkomgevingen.

  Afbeelding van Universele veiligheidsbrillen

  Universele veiligheidsbrillen

 • Specifieke veiligheidsbrillen: Deze brillen zijn ontworpen voor specifieke toepassingen, zoals het werken met chemische stoffen of lasapparatuur.

  Afbeelding van Specifieke veiligheidsbrillen

  Specifieke veiligheidsbrillen

Het is belangrijk om de juiste veiligheidsbril te kiezen voor uw specifieke behoeften. U moet ook ervoor zorgen dat de bril goed past en dat de glazen schoon en onbeschadigd zijn.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste veiligheidsbril:

 • Overweeg het type werk dat u doet. Wat voor soort stoffen, voorwerpen en straling komt u tegen op uw werk?
 • Overweeg de grootte van uw hoofd. De bril moet goed passen en comfortabel zitten.
 • Overweeg het budget van uw bedrijf. Veiligheidsbrillen kunnen duur zijn, dus het is belangrijk om een budget te stellen voordat u begint te winkelen.

Door veiligheidsbrillen te dragen, kunt u uw ogen helpen beschermen tegen oogverwondingen en uw zicht behouden.