opc_loader
Maand aanbiedingen

Tricorp Softshell Bomber; NIEUW!
van € 69.95 nu voor € 59.50

Softshell Bomber Premium

Santino Santo; NIEUW!
Heren en dames model
Van € 42.25 voor € 35.90
SANTINO SOFTSHELL JACKET SANTO

Uniwear Heavy polo
Van € 8.25 voor € 6.99

Hydrowear specialist

Bladercatalogus

BKS Textiel Drukkerij

U kunt in onze drukkerij uw kleding personaliseren.

Korte levertijd en kwaliteit bedrukking.

Voor meer info klik hier

BKS teamwear

Bent u op zoek naar sport kleding of materialen.

Klik dan hier voor onze sport pagina.

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

Welke soorten veiligheidsbrillen zijn er?

Onze ogen zijn kostbare, maar tegelijkertijd ook erg kwetsbare zintuigen. Zo vinden jaarlijks ongevallen plaats met permanente schade aan het gezichtsvermogen als gevolg. Het is dus belangrijk om een veiligheidsbril te dragen tijdens werkzaamheden waarbij oogschade opgelopen kan worden. Maar, welke gevaren zijn er die schade aan jouw ogen kunnen veroorzaken en wat voor verschillende soorten veiligheidsbrillen zijn er eigenlijk?

Soorten gevaar die kunnen leiden tot oogschade

  • Mechanisch gevaar: Dit is het meest voorkomende soort gevaar voor oogschade. Zo kunnen tijdens werkzaamheden kleine vaste deeltjes in je oog komen, zoals splinters of stof.
  • Chemisch of biologisch gevaar: Voorbeelden van chemisch of biologisch gevaar zijn spetters van gevaarlijke stoffen, zoals zuren, oplosmiddel en gassen.
  • Optisch gevaar: Dit gevaar kan voorkomen doordat je in te fel licht kijkt. Denk hierbij aan lasers, infrarood en ultraviolet.

Het is verstandig om een veiligheidsbril op te zetten als jouw werkzaamheden en werkplek deze soorten gevaar met zich meebrengen. Er zijn vier verschillende typen brillen:

Veiligheidsbril

Veiligheidsbrillen beschermen de ogen tegen gevaren als (grof) stof, slijpspatten en vloeistofspetters die niet gevaarlijk zijn voor de huid. Een veiligheidsbril lijkt qua montuur op een normale (lees)bril, maar de lenzen van een veiligheidsbril zijn van gehard glas of kunststof. Het montuur is gemaakt van metaal of kunststof.

Lasbril

Tijdens het lassen komen veel vonken vrij. Het is belangrijk om je ogen en gehele gelaat te bedekken en op die manier optimaal te beschermen. Vaak wordt er niet alleen een lasbril, maar ook een laskap gebruikt. Deze beschermt niet alleen de ogen, maar het gehele gezicht. Een lasbril heeft opklapbare glazen om de las te inspecteren als de vlam van het lasvoorwerp is afgehaald. De glazen zijn groen of grijs, afhankelijk van het soort laswerkzaamheden.

Overzetbril

De overzetbril is bedoeld om over een normale correctiebril te dragen. Hierdoor kan je scherp blijven zien wanneer je een oogafwijking hebt, en is je gezichtsveld goed beschermd tegen verschillende soorten gevaarlijke voorwerpen of stoffen. Deze brillen zijn goedkoop, maar minder krasbestendig en comfortabel.

Ruimzichtbril

Een ruimzichtbril beschermt de ogen tegen chemisch en biologisch gevaar, zoals spetters van gevaarlijke stoffen, zuren, gassen en oplosmiddel. Ruimzichtbrillen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen:

  • Geventileerd of niet geventileerd, 
  • Schuimrubberen afdichtingen,
  • Verschillende soorten coatings,
  • Verstelbare banden.

Daarnaast biedt een veiligheidsbril gemaakt van polycarbonaat ook bescherming tegen gesmolten materialen en hete vloeibare stoffen. Ook de ruimzichtbrillen kun je over correctiebrillen dragen.

Bedenk dus goed wat voor soort werkzaamheden je gaat uitvoeren en met welke stoffen je hierbij in aanraking komt, voordat je overgaat tot het kiezen van een bril.

Wil je een veiligheidsbril bestellen? Check dan ons assortiment. Mocht je meer willen weten over de aanschaf van veiligheidsbrillen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.