opc_loader

Thermokleding


Bij BKS bedrijfskleding vind je een ruim assortiment thermoshirts en broeken die gebruikt kunnen worden tijdens uiteenlopende werkzaamheden. Thermoshirts  en broeken staan bekend om de goed ademende werking en het warm houden van je lichaam. Ook wanneer je kiest voor een thermoshirt met korte mouwen of thermo ondergoed.

Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1

Thermokleding wordt van verschillende materialen gemaakt, waarbij veelal kunststof wordt gebruikt. Kunststoffen zoals polyester nemen namelijk weinig vocht op en zijn uitermate geschikt voor het afvoeren van zweet naar buiten. Soms wordt polyester gecombineerd met polyamide, een soortgelijke kunststof. Polyamide is net iets sterker en vormvaster dan polyester, maar ook erg elastisch.

Een andere kunststof die vaak wordt toegevoegd is elastaan, dit zorgt voor stretch. Sommige merken – kiezen ervoor om merino wol te verwerken in thermo ondergoed. Merino wol is net als polyester erg geschikt voor thermokleding. Het materiaal isoleert, ademt en kriebelt niet. Een ander groot voordeel van merino wol is dat het reukloos is en daardoor is het perfect voor langere reizen waarbij je niet teveel kleding mee kunt nemen.

Wat is de functie van thermokleding?

  • Wanneer je jezelf opwarmt door middel van inspanning houdt thermokleding deze warmte vast.
  • Thermokleding voert zweet en warmte af naar buiten/de tweede laag.


Thermo ondergoed is dus niet alleen bedoeld voor in de winter, maar ook voor in de zomer of binnensporten. In de winter houdt het je warm en in de zomer/binnen zorgt een thermoshirt ervoor dat je het juist niet te warm krijgt. Ten slotte heeft thermokleding nog een derde functie: schuurplekken voorkomen. Doordat thermokleding naadloos is en goed aansluit op de huid voorkomt het schuurplekken.