opc_loader
Croford Safety Footwear

Croford

Veiligheidsschoenen:

Croford veiligheidsschoenen zijn geschikt voor zowel de particuliere als de zakelijke klant. Al onze schoenen hebben een Safety Shoes certificering [link certificeringpagina]. Zo ben jij gegarandeerd van de grootst mogelijke veiligheid voor jouw voeten.

Geen slipgevaar met Croford veiligheidsschoenen:

Je wilt valpartijen voorkomen. Een schoen met de goede antislipzool biedt extra grip. Kies daarom een schoen die bij jouw situatie past. De ISO 345 gaat in op specifieke eisen op het gebied van slipweerstand. De weerstand wordt beoordeeld aan de hand van drie categorieën. De SRA staat voor getest met zeepoplossing op keramische tegels. De SRB categorie omvat schoenen die zijn getest met glycerol op een metalen ondergrond en de SRC is een combinatie van de categorieën SRA en SRB.

Welke schoenzool biedt bescherming voor mijn werk?

Een van de belangrijkste onderdelen van de schoen is de zool. Zaken zoals het profieloppervlak, profieldiepte, dikte tussen het profiel en oliebestendigheid zijn onderdelen van de EN-norm. De meeste loopzolen bestaan uit polyurethaan (PU) zolen, twee componenten (TPU) zolen of zolen van gevulkaniseerd Nitrilrubber. PU Zolen zijn zeer geschikt voor de lichtere en middelzware industrie. De loopzool van TPU schoenen kan minder snel worden beschadigd door de combinatie van verschillende materialen. Hierdoor is het geschikt voor situaties waar men scherpe voorwerpen op de vloer kan verwachten. Gevulkaniseerd Nitrilrubberenzolen zijn geschikt voor de zware industrie.

Hoe veilig zijn de veiligheidsschoenen van Croford?

Al onze schoenen voldoen aan de EN-ISO 20345 eisen [link certificering]. Wij hebben schoenen vanaf SB tot en met S5 in ons assortiment. Daarnaast zijn onze schoenen van hoge kwaliteit en bieden ze een hoog comfortniveau.

Hoe veilig is een kunststofbeschermneus?

Van oudsher kennen we de stalen neus, inmiddels winnen de composietenneus en aluminiumneus steeds meer vertrouwen. Binnen ons assortiment vind je beide varianten. De kunststof neus heeft als voordeel dat het na extreme belasting voorkomt dat de voet wordt ingeklemd in de schoen. Een belangrijk veiligheidsargument omdat op die manier eventuele schade tot een minimum wordt beperkt. Uiteraard benadrukken wij wel dat een schoen nadat het impactbescherming heeft moet worden vervangen.

Hoe comfortabel zijn veiligheidsschoenen?

Naast veiligheid en kwaliteit staat Croford voor comfort. Daarom houden onze veiligheidsschoenen jouw voeten op de juiste temperatuur, houden ze de voeten droog en bieden ze voldoende steun zodat ook lichamelijke klachten worden vermeden. Onze schoenen zijn gemodelleerd naar de Nederlandse voet. Onze schoenen passen daarom om alle breedtematen.